Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/91/176891/ewik.se/public_html/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 471 Arbetslös utan pengar | Ewik

Arbetslös utan pengar

I och med att jag jobbar som anläggare blev jag i vintras uppsagd på grund av arbetsbrist. Inte så kul men jag tänkte att det är bara att hoppas på återanställning till våren. Nu är ju inte arbetsmarknaden den bästa och var inte då heller, jag blev uppsagd i december. Litet uns av tveksamhet fanns men med tanke på vad jag hört från chefen och arbetskamrater så borde det inte vara några problem att få komma tillbaka. Och det var det inte heller, kanske att det gick lite längre tid än jag hade tänkt innan jag fick börja igen, mitten av april.

Arbetslös i december, vilket betyder att man måste gå till arbetsförmedlingen. Första arbetslösa dagen var jag där. 40 min kötid och sedan när det äntligen blev min tur får man reda på att de har dataproblem och inte kan registrera mig. De tar mina uppgifter på ett löst papper och ska fixa det senare när systemet går igång igen.
Det här fungerade faktiskt bra och jag fick brev om att jag var inskriven, en tid som jag skulle träffa en handläggare och information om hur jag skulle söka pengar från a-kassan.

Jag fixade alla papper till a-kassan och skickar in, detta var precis i slutet av december. Efter ungefär en månad ringde jag och frågade om status på min ansökning och fick då reda på att de fått handlingarna den 30 december och att det är 10 veckors handläggningstid. Det vara bara att glömma att få några pengar de närmsta månaderna. Tur att man inte lever på marginalerna.

Efter totalt tolv månader ringde jag igen och frågade status, fick då reda på att mina handlingar hade kommit in till dem i mitten av januari och att jag snart skulle få besked på posten. Jag påpekade att när jag tidigare pratat med dem så hade mina handlingar kommit in i december och personen i telefonen svarar nått i stil med: “ja, det gjorde dom visst”. Dålig koll verkar det som.

Strax efter det här fick jag reda på att mina handlingar skulle kompletteras. Detta anser jag beror på denna a-kassas fruktansvärt dåliga hemsida där man får leta sig fram till informationen istället för att få den presenterad för sig, just det jag skulle komplettera med har jag fortfarande inte lyckats hitta information om att man skulle skicka med.

I mitten av april började jag återigen att jobba och måndagen i min andra arbetsvecka fick jag besked vad jag skulle få i ersättning. Den 23 april fick jag min ersättning insatt på mitt bankkonto.
Den 19 december var min första arbetslösa dag.

Detta är rätt lång tid utan någon som helst inkomst. Riktigt dåligt.

Skriv kommentar | Postad 20 maj 2009 i kategorin Allmänt med taggarna , , , .

Skriv kommentar

Arbetat med

Några projekt som jag har dragit igång/arbetat med.

Kumla Cementvaror & Åkeri AB

En webbplats till Kumla Cementvaror & Åkeri AB. Jag har skapat sidan för att man ska kunna visa upp produkter och verksamhet. Visa att man finns.

Johanneskyrkan

Kumla Missionsförsamling ville ha en fungerande webbsida, där man framförallt kan visa upp programmet. Nu har de fått en sida skapad av mig.

Bilder