Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/91/176891/ewik.se/public_html/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 471 Cyklister ska också följa trafikreglerna | Ewik

Cyklister ska också följa trafikreglerna

Jag läste igår på na.se att många cyklister får böter när polisen i Örebro den här veckan har riktat in sig på cyklister. Örebro polisen har tagit fram att 63 % av alla brott begås i Örebro och i ett led av detta gjorde man alltså en bevakning av cyklister i centrum.

Resultatet att över hundra olika ordningsboter har utfärdats förvånar mig inte. Jag tror att det skulle kunnat vara fler. Många som cyklar verkar inte ha mycket till övers för trafikregler. Det är ju i stort sett samma regler som när man kör bil. Jag tycker det är konstigt att när man cyklar, eller går, kan man passera mot rött ljus men inte när man kör bil? Är det inte en lika stor grej om man gör det som cyklist eller gångare? Det är ju bra mycket större risk att bli skadad om något skulle hända.

Som cyklist tänker man kanske inte på hur man beter sig i trafiken på samma sätt som när man kör bil. När man kör bil ser man direkt hur illa en del cyklister beter sig. Just det att inte veta vart cyklisten tänker ta vägen är otäckt.
Nu är inte jag den som aldrig gjort något av detta, däremot var det länge sedan sist och det tänker jag låta det fortsätta vara.

Hjälm borde alla cyklister använda och jag tycker att hjälmanvändandet har ökat de senaste åren. I alla fall ser det ut så när man ser cyklister på stan. Man borde se till att vara med i den gruppen.

Skriv kommentar | Postad 17 mars 2007 i kategorin Allmänt med taggarna , , .

Skriv kommentar

Arbetat med

Några projekt som jag har dragit igång/arbetat med.

Tallbackskyrkan

Jag har skapat Tallbackskyrkans hemsida eftersom man vill synas på Internet och visa upp vad man har för programverksamhet.

Johanneskyrkan

Kumla Missionsförsamling ville ha en fungerande webbsida, där man framförallt kan visa upp programmet. Nu har de fått en sida skapad av mig.

Bilder