Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/91/176891/ewik.se/public_html/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 471 Det här med cykling verkar vara lite krångligt | Ewik

Det här med cykling verkar vara lite krångligt

När man kommer hem efter skolan är det ju givet att kolla igenom RSS-flödena och även en del forum som man “hänger” lite på. Ett forum som jag tillbringar en del tid på är webForum, inte direkt som aktiv trådskapare eller deltagare utan mer för att samla in ny kunskap.

När jag fick syn på tråden Gående VS cyklister kom jag att tänka på min post om cyklister i Örebro. Det verkar helt uppenbart att det är lite klurigt det här med att cykla. Det är ju inte bara att hålla balansen och trampa.

När jag själv går tillämpar jag de sätt som nämns i tråden. Jag är alltså inte konsekvent utan varierar mig beroende på typ av cykel/gångbana. Är det en väg längs med cykel/gångbanan går jag på den sida som är längst ifrån vägen och förväntar mig att cyklister åker mellan mig och vägen. Är det endast en cykel/gångbana med t ex gräs på båda sidor går jag på vänster sida, precis som på en landsväg och låter cyklarna passera på min högra sida. Cyklar jag är det alltid höger sida som gäller, precis som när jag kör bil. Jag ser ingen anledning till varför det ska vara annorlunda när man cyklar.

Om mitt sätt att ta mig fram är rätt eller fel låter jag vara osagt men detta är så som jag tycker det känns bäst att bete sig. Jag har inte gjort några försök för att ta reda på vad det finns för idéer om hur trafiken på cykelbanan ska gå till. Däremot hörde jag för ett tag sedan en fråga på radion om hur två gångare på en trottoar ska mötas. Går man till höger eller till vänster? Vad jag kommer ihåg var det en polis som uttalade sig och sa att det inte finns något föreslaget “passersätt” utan att man får ta ögonkontakt och läsa av varandra.

Åter till gående vs cyklist problemet.
Givetvis finns det situationer där man får frångå sina idéer men så är det ju alltid. Hur som helst har ju alla cyklar ringklocka, eller hur?! Ifall det skulle vara ett antal personer som måste gå i bredd eller något annat som är i vägen för ens egen framfart kan man ju ringa lite så brukar de flesta få en väldig fart undan. Eller så beror det på att jag ser väldigt galen ut när jag cyklar. :-)
Kanske man skulle införa cykelkörkort som föreslås i tråden. Möjligt att enkelheten med cykling försvinner lite grann men med en säkrare cykelmiljö som följd kanske. ;-)
Hur gör du på cykel/gångbanan och hur ska man göra?

Skriv kommentar | Postad 20 mars 2007 i kategorin Allmänt med taggarna , , .

Skriv kommentar

Arbetat med

Några projekt som jag har dragit igång/arbetat med.

Kumla Cementvaror & Åkeri AB

En webbplats till Kumla Cementvaror & Åkeri AB. Jag har skapat sidan för att man ska kunna visa upp produkter och verksamhet. Visa att man finns.

Johanneskyrkan

Kumla Missionsförsamling ville ha en fungerande webbsida, där man framförallt kan visa upp programmet. Nu har de fått en sida skapad av mig.

Bilder