Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/91/176891/ewik.se/public_html/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 471 Två plus, ett minus i snön | Ewik

Två plus, ett minus i snön

Frida med skidor har kört in i träd

Jag hängde med familjen upp till Sälen i ett par dagar och åkte lite skidor. Beslutet ångrar jag inte. Det var helt perfekta förhållanden i backen, precis lagom hårt underlag och under söndagen nästan folktomt. Trots att det faktiskt är mitt i sportlovsveckorna. Det blev dock betydligt mer folk under måndagen och backarna höll inte riktigt vilket resulterade i en del is.
Efter en del tjat från syrran att vi skulle åka i skogen så gav jag med mig och bilden visar ganska tydligt hur det gick.

Så, två plus. Det första pluset har jag nämnt, snöförhållandena i backen, perfekta. Det andra pluset får jag nog säga var mitt test av att åka bräda. Första gången någonsin på snowboard för mig. Kombinationen bra förhållanden, lite folk, kvällsåkning och att brorsan hade med snowboarden gjorde att jag var tvungen att testa. Att temperaturen var ca 16 minus spelade mindre roll. Nu han jag inte åka några jättemängder utan bara ca 40 min, men jag lyckades under den tiden i alla fall två gånger åka hela backen utan krasch och jag måste säga att åka bräda var klart lättare än vad jag hört många säga.

Men nu var det ju ett minus också. Lite för hög fart i förhållande till antalet personer framför mig i backen. Några fina skärande svängar och jag är förbi. Nu lutar det på lite, sedan tidigare visste jag att det finns en del isfläckar just här. Ruuutsch och där ligger man och kanar i ett gigantiskt snömoln. Inte så kul. Kommer på fötter efter en 15 meter och ser en vänlig skidåkare plocka upp min skida längre upp i backen och kommer ner med den till mig. Den vanliga frågan: Gick det bra? och jag svarar: Ja, ingen fara. Han åker vidare och jag borstar bort snön. Trycker i pjäxan och åker ner till husvagnen för att käka lunch.
Varför sa jag att det var okej? Jag har fortfarande efter tre dagar ont i högerarmen, förmodligen någon sträckning i axeln eller liknande.

Skriv kommentar | Postad 18 februari 2009 i kategorierna Allmänt och Sport med taggarna , , .

Skriv kommentar

Arbetat med

Några projekt som jag har dragit igång/arbetat med.

Tallbackskyrkan

Jag har skapat Tallbackskyrkans hemsida eftersom man vill synas på Internet och visa upp vad man har för programverksamhet.

Talludden.info

Jag har skapat en hemsida åt Talludden. En sommargård vid Tisaren som drivs av två frikyrkliga församlingar.

Bilder