Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/91/176891/ewik.se/public_html/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 471 Uppföljning av Safari, förklaring varför det inte kommit | Ewik

Uppföljning av Safari, förklaring varför det inte kommit

Nu har det gått ett bra tag sedan jag skrev Webbläsarbyte, Safari here I come!. Någon vecka efter inlägget så började Safari låsa sig, jag försöker stänga men hela datorn låser sig. Enda alternativet var att trycka på strömbrytaren på datorn. Datorn drar igång, jag öppnar upp Safari varpå samma sak händer igen, men nu går inte OS X igång. Stoppar i installationsskivan och ska kontrollera men hårddisken hittas inte.
Så småningom var det bara konstatera att hårddisken kraschat. Alltså det där som man har hört att andra drabbats av men som man tänker att det händer inte mig.

Nu har det i alla fall hänt mig och det räcker att det gjort det en gång, så jag klarar mig gärna undan fler sådan här händelser.

Självklart hade jag ingen fräsch säkerhetskopia. Av någon knepig anledning. Så jag kollade upp om det fanns någon firma i Örebro som kunde kolla på disken. Hittade TKS Datorservice som plockar ut data ur “vanliga” hårddiskar, alltså med Windows installerat. De hade inte gjort det tidigare men lovade att titta på det om jag hade tid att vänta någon vecka. Inte mycket till val.
Exakt en vecka senare ringde de och berättade att deras program som de använde inte fixade Mac diskar. Men att de ändå lyckats plocka ut delar av innehållet från min skadade hårddisk. Detta till ett pris som inte ens översteg 1000 kr. Vilken kanonfirma.

Så där är en liten förklaring till dåligt uppdaterande på sidan. Totalt sett tror jag att jag var utan dator i 2-3 veckor då jag inte riktigt orkade ta tag i problemet i början.

Skriv kommentar | Postad 9 maj 2009 i kategorin Allmänt med taggarna , , .

Kommentarer

Gustav 10 maj 2009 00:57

Min hårddisk pajade också igår. Som tur var hade jag backup, men Time Machine verkade sluta backuppa för två veckor sedan, så jag förlorade en del.

Plockade bara upp en ny disk och återställde. Jag tror vi har lokala magnetiska störningar här i Närke.

Skriv kommentar

Arbetat med

Några projekt som jag har dragit igång/arbetat med.

Kumla Cementvaror & Åkeri AB

En webbplats till Kumla Cementvaror & Åkeri AB. Jag har skapat sidan för att man ska kunna visa upp produkter och verksamhet. Visa att man finns.

Tallbackskyrkan

Jag har skapat Tallbackskyrkans hemsida eftersom man vill synas på Internet och visa upp vad man har för programverksamhet.

Bilder