Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/91/176891/ewik.se/public_html/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 471 Webbläsarbyte, Safari here I come! | Ewik

Webbläsarbyte, Safari here I come!

Efter att ha läst om nya Safari 4 beta som Apple släppte för ett tag sedan tvekade jag ett tag att installera och prova. Jag använder annars Firefox som webbläsare. När Apple släppte betan för Safari 3 ladda jag ner direkt och provade och insåg att det ville inte alls fungera bra och jag gillade den inte riktigt. Efter att ha klarat av att hålla mig ifrån Safari 4 beta ett tag nu, ca en vecka, så gick det inte längre. Efter en nedladdning, installering och omstart undrar jag nu istället varför jag inte gjort detta tidigare.

Safari 4 beta är riktigt snabb, sidorna bara kastas fram utan någon som helst tid att tala om. Detta är något som jag tycker att Firefox inte gör lika bra och också det jag stört mig mest på, tiden som det tar att ladda sidorna. Även Safari 3 var snabbare än Firefox för mig. En tid framåt blir det Safari som blir standard webbläsare hos mig, får se om jag klarar mig eller om jag halkar tillbaka till Firefox.

Den stora synliga förändringen är att tabbarna i Safari numera finns i titelraden, ovanför adressfältet. Gillar, gillar inte. Jag har inga problem med att ha dem där. Inget letande än efter tabbarna i alla fall. Safaris Web Inspector är också uppdaterad och liknar nu vid en första anblick Firebug. Jag har inte satt mig in Web Inspector, så jag vet inte riktigt vad den kan. En annan lite kul funktion är Top Sites, de mest besökta sidorna. Se bilden nedan.

Jag kommer förmodligen aldrig att klara mig helt utan Firefox på grund av Web Developer och Firebug. Snabba sökningar är något som jag använder mycket i Firefox också, detta saknar Safari men som tur är finns det ett plugin som löser det, Keywurl.

Skriv kommentar | Postad 4 mars 2009 i kategorierna Allmänt och Internet med taggarna , , , .

Skriv kommentar

Arbetat med

Några projekt som jag har dragit igång/arbetat med.

Talludden.info

Jag har skapat en hemsida åt Talludden. En sommargård vid Tisaren som drivs av två frikyrkliga församlingar.

Johanneskyrkan

Kumla Missionsförsamling ville ha en fungerande webbsida, där man framförallt kan visa upp programmet. Nu har de fått en sida skapad av mig.

Bilder