Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/91/176891/ewik.se/public_html/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 471 Nytt på Ewik | Ewik

Nytt på Ewik

Kombinationen av att det regnar, att Tour de France sändingen på Eurosport börjar först 15.45 och att jag inte har någon lust att städa lägenheten så har jag fixat lite med hemsidan. Det började egentligen redan förra helgen då jag äntligen tog tag i jobbet med att få till en bildvisning på sidan för att kunna lägga upp lite bilder från diverse aktiviteter och händelser.

Jag började förra helgen med att leta reda på ett bra bild-plugin till Textpattern, smd_gallery och ett bra skript för att visa bilderna, eftersom jQuery skickas med Textpattern tänkte jag att jag skulle använda mig av det. Jag hittade ColorBox som funkar riktigt bra. Efter att ha fått igång de båda att fungera tillsammans och även tillsammans med Textpattern tog tiden slut.

Nu fanns det lite tid igen och jag har fixat klart allt så pass mycket att jag kan öppna upp portarna. Jag har fortfarande en del småfix att göra men det är inget som påverkar möjligheten att använda detta redan nu. Under arbetet med detta har jag återigen fått bekräftat att Textpattern är underbart att arbeta med. Utan att kunna programmera så kan man göra just det med Textpattern. Textpatterns inbyggda taggar som man använder för att presentera innehåll som man vill, fungerar precis som man förväntar sig och utbudet av taggar är inte litet och sätten man kan använda dem på är inte få. Räcker det ändå inte till så kan man bara leta reda på ett plugin som gör det man vill.

Bilderna kommer komma direkt från kameran, endast nerskalde till en vettig storlek för webben.
I och med den här bildsidan som finns på ewik.se/bilder har jag omstrukturerat en del andra sidor. Det mest synliga är kanske förstasidan som nu visar lite bilder vilket också Om mig/sidan gör.
Jag ska försöka att allt eftersom lägga upp mer bilder från “förr” och naturligtvis även bilder ifrån nuet.

Skriv kommentar | Postad 19 juli 2009 i kategorin Ewik med taggarna , , , , , .

Skriv kommentar

Arbetat med

Några projekt som jag har dragit igång/arbetat med.

SMU-Scout i Kumla

SMU-Scout i Kumlas hemsida behövde uppdateras och jag bestämde mig för att göra koden fri från frames och istället använda CSS och validerande HTML.

Tallbackskyrkan

Jag har skapat Tallbackskyrkans hemsida eftersom man vill synas på Internet och visa upp vad man har för programverksamhet.

Bilder