Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/91/176891/ewik.se/public_html/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 471 Lyckad hemsidefix | Ewik

Lyckad hemsidefix

Så här på fredagskvällen blev jag riktigt glad när jag äntligen fått ordning på den gamla hemsidan till Johanneskyrkan som jag för en tid sedan gjorde en ny sida till. Ordning och ordning, jag har lagt upp en sida som hänvisar till nya adressen. Vilket inte vara så bara som jag trott.

Den gamla sidan låg på ett webbutrymme som följer med när man skaffar internet hos Tele2. Det visar sig att man bara kommer åt den servern om man är ansluten till internet via Tele2. Det har inte jag och ingen som jag känner heller, inte heller kyrkan använder längre Tele2. Jag förmodar att det går även med ADSL från Tele2 men det här utrymmet härstammar från en gammal modemuppkoppling som finns kvar. Den är kvar på grund av att man använder en e-postadress från den tiden, och eftersom det inte finns någon månadsavgift har man förmodligen aldrig brytt sig om att ändra.

Så det var bara att konstatera att min MacBook har inget modem, datorn i kyrkan har det inte heller, men jag lyckades hitta en dator med modem, och jag satte igång och skulle ansluta, men det gick inte. Efter att ha talat med Tele2 så var det som jag misstänkte. Det går bara att ansluta från telefonnummer som de har aktiverat. Alltså måste anslutningen ske ifrån kyrkan. Fick leta lite för att hitta ett modem, fick tag i ett och lyckades ansluta. Nu blev det istället datorn som sa ifrån och inte ville samma sak som jag. Jag la ner direkt, Windows och jag går inte helt bra ihop.

Efter lite funderingar tänkte jag att jag ger min MacBook en chans, modemet vara bara för Windows men jag har faktiskt VirtualBox och därigenom en Windows XP installation på MacBooken som jag kör ibland för att kolla hemsidor i IE bland annat. Fick nu ikväll utan några egentliga problem igång modemet i XP och en anslutning till internet. Drog igång FTP:n och skickade över lite nya filer och allt funkar som det ska. Så en uppgift mindre och ett glatt humör.

Skriv kommentar | Postad 6 februari 2009 i kategorin Internet med taggarna , , , .

Skriv kommentar

Arbetat med

Några projekt som jag har dragit igång/arbetat med.

Johanneskyrkan

Kumla Missionsförsamling ville ha en fungerande webbsida, där man framförallt kan visa upp programmet. Nu har de fått en sida skapad av mig.

Talludden.info

Jag har skapat en hemsida åt Talludden. En sommargård vid Tisaren som drivs av två frikyrkliga församlingar.

Bilder