Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/91/176891/ewik.se/public_html/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 471 Nu är det slut på växtnamnen | Ewik

Nu är det slut på växtnamnen

Äntligen, måste jag nog nästan säga, är det slut på alla växtprov och övriga prov också för den delen. Nu är det tre veckors “väntan” på LIA. Det ska bli riktigt kul att komma ifrån det vanliga skolarbetet och få komma ut och testa på det yrke som man har tänkt att ägna sig åt.

Så växtproven då? Det är alltså namn och igenkänning av vanliga växter, såsom annueller (ettåriga), perenner (fleråriga), buskar, träd och barrväxter. Om jag i all hast räknar samman alla växter så handlar det om ca 200-250 stycken, vilket är ganska mycket nu när man tänker tillbaka på det. Det man har lärt sig är svenskt namn och vetenskapligt namn, som består av släkt, art och i vissa fall även sort. Även en del information om växterna, växtsätt, växtplats, växtkrav m m har ingått.

Ett antal av buskarna och träden har vi också lärt oss att känna igen utan blad, alltså under vintern. Detta kallas vinterdendrologi. Det har varit kul och man har verkligen lärt sig att växter ser helt annorlunda ut även på vintern, trots att de på lite avstånd inte går att skilja åt.

Skriv kommentar | Postad 23 mars 2007 i kategorin Utbildning/Arbete med taggarna , , .

Skriv kommentar

Arbetat med

Några projekt som jag har dragit igång/arbetat med.

Tallbackskyrkan

Jag har skapat Tallbackskyrkans hemsida eftersom man vill synas på Internet och visa upp vad man har för programverksamhet.

Kumla Cementvaror & Åkeri AB

En webbplats till Kumla Cementvaror & Åkeri AB. Jag har skapat sidan för att man ska kunna visa upp produkter och verksamhet. Visa att man finns.

Bilder