Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/91/176891/ewik.se/public_html/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 471 Sista dagen i skolan på ett halvår | Ewik

Sista dagen i skolan på ett halvår

Ja, så är det. Nu är det LIA i 6 månader. Det känns rätt bra att få komma iväg från skolan men samtidigt missar man tryggheten i att gå i skolan. För det vill jag påstå att det är, en trygghet. Nu är ju inte LIAn så långt ifrån skolgång eftersom man inte riskerar att bli av med den (om man inte hittar på något riktigt dumt :-) ) men ändå. Ett jobb kan man ju egentligen bli av med när som helst.

Jag har min LIA förlagd till TRANAB Markbyggnad AB (ja, hemsidan är sådär) som ligger i Örebro. LIA är något som ingår i alla KY-utbildningar och är en arbetsplats förlagd del av utbildningen. En KY-utbildning måste bestå av en tredjedel LIA. LIA är alltså ingen praktik, utan som KY-myndigheten skriver, ett aktivt lärande i arbetet.

Utbildningarna ska förena en praktisk inriktning med fördjupade teoretiska kunskaper. Det skall alltså inte vara en traditionell praktiktid utan ett aktivt lärande i arbetet, med problemlösning i en pedagogisk helhet.

Det ska bli riktigt kul och få komma ut och se om det man hittills lät sig stämmer med “verkligheten” och även att få lära sig mer från personer som har arbetat inom branschen i flera år.
I oktober är det åter dags att bänka sig i skolan för att under fem månader få fördjupade kunskaper inom anläggning.

Räkna med att det kommer en och annan rapport från LIAn.

Skriv kommentar | Postad 13 april 2007 i kategorin Utbildning/Arbete med taggarna , , , , .

Skriv kommentar

Arbetat med

Några projekt som jag har dragit igång/arbetat med.

Tallbackskyrkan

Jag har skapat Tallbackskyrkans hemsida eftersom man vill synas på Internet och visa upp vad man har för programverksamhet.

SMU-Scout i Kumla

SMU-Scout i Kumlas hemsida behövde uppdateras och jag bestämde mig för att göra koden fri från frames och istället använda CSS och validerande HTML.

Bilder