Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/91/176891/ewik.se/public_html/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 471 Om mig/sidan | Ewik

Om mig/sidan

Jag som är den som står bakom den här sidan är Emil Wikström. Jag jobbar som anläggare på Tranab Markbyggnad AB efter att i mars 2008 slutfört en KY-utbildning med inriktning anläggare på Himmelstalundsgymnasiet i Norrköping.

Har under senaste tiden fått upp ögonen för mountainbike och cykling i stort och försöker köra så mycket det går. Under vinterhalvåret åker jag gärna utförsåkning. När föret är bra åker jag gärna Telemark vilket är riktigt kul och utmanande att åka.
Ett annat intresse som ligger till grund för den här sidan är webbutvecklingen. Det började för många år sedan när jag kom på att jag skulle ha en egen hemsida och sen har det rullat på. I början var det HTML-koden som var den intressantaste biten men intresset flyttades mer och mer över till design. På senare tid har jag åter börjat intressera mig för HTML och CSS. Jag har alltid använt mig av CSS men det var 03/04 någon gång som jag på allvar insåg hur praktiskt det är. Det som nu är intressant utöver HTML och CSS är användbarhet och tillgänglighet som kommer mer och mer på webben.

Ewik

Ewik har sitt ursprung från Ewik.has.it som var den första “riktiga” hemsida jag skapat. Namnet Ewik är kanske lite fantasilöst taget från mitt namn, E från Emil och wik från mitt efternamn Wikström. I April 2004 bestämde jag mig för att ta steget från att ha legat på min internetleverantörs gratisutrymme till ett ordentligt webbhotell och därmed kom också domänen Ewik.se.

Ewik är byggd med HTML 4.01 för att strukturera innehållet och med CSS för att sköta utseendet. En stor del av att bygga hemsidor handlar om att få sidan att vara tillgänglig och användbar för alla. Detta är något som många stora webbyråer helt har skippat. Jag har försökt att skapa Ewik så att alla ska kunna ta dela av det som finns och kommer att finnas här.
När du surfar på Ewik får du själv bestämma om länkar ska öppnas i nytt fönster eller i en ny flik, som standard öppnas länkar på Ewik i samma fönster/flik. I annat fall finns det angivet att länken öppnar ett nytt fönster. Du kan läsa mer om tillgängligheten på webbplatsen.

Som grund för sidan använder jag publiceringsverktyget Textpattern och jag har tagit lite extra hälp av några plugins som du kan läsa mer om.
Från att sidan från början var en plats med en hel del humor, både historier och listor, gick den över till att vara en blogg och sidan är i dagsläget min personliga plats på nätet.

RSS-flöde

För att du på ett enkelt sätt ska kunna se när nya inlägg skrivs på Ewik finns det ett RSS-flöde som du kan prenumerera på. Det gör du enklast med en RSS-läsare eller om din webbläsare har stöd för RSS-kanaler.
Ewik har i dagsläget ett RSS-flöde.

Kontakt

Om du har några frågor om sidan eller av någon annan anledning vill kontakta mig kan du göra det på emil[@]ewik.se eller via formuläret. Har jag tid, möjlighet och kunskap hjälper jag gärna till med problem, ett sätt att lära mig själv mer helt enkelt.

Arbetat med

Några projekt som jag har dragit igång/arbetat med.

Talludden.info

Jag har skapat en hemsida åt Talludden. En sommargård vid Tisaren som drivs av två frikyrkliga församlingar.

Johanneskyrkan

Kumla Missionsförsamling ville ha en fungerande webbsida, där man framförallt kan visa upp programmet. Nu har de fått en sida skapad av mig.

Resurser